INGREDIENTE
- faina – 500g
- lapte – 800ml
- oua – 4 buc
- ulei – 100 ml
- gem – 250g
- zahar farin – 25g
- vanilina – 0.25g
- sare – 5g
Proces tehnologic
Zaharul farin se amaesteca cu vanilina
Modul de preparare
Ouale se amesteca cu faina, sare si putin lapte si se subtiaza cu cantitatea de lapte ramasa, adaugata treptat, pana ce se obtine compozitia de clatite. Se prepara 20 de foi de clatite, intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine; compozitia se toarna astfel incat sa se intinda in strat subtire pe toata suprafata tigaii, prin miscare rotativa si se rumeneste pe ambele parti. Foile de clatite se aseaza suprapuse pe o farfurie. Se umplu cu gem si se impacheteaza in patru sau se ruleaza. Se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Preparatul (cate 2 clatite pentru o portie) se serveste cald.