Cum să faci cea mai bună cafea la ibric. Rețeta pe care o poți încerca acasa

Cum să faci cea mai bună cafea la ibric. Rețeta pe care o poți încerca acasa

Prepararea unei cafele în confortul locuintei tale nu trebuie să fie un lucru dificil. Folosind tehnicile potrivite cafeaua preparată de tine poate fi mai delicioasă decât cea servită în cafenele din centrul orașului. Iată câteva sfaturi simple pentru prepararea cafelei acasă la tine.

Folosește boabe proaspete de cafea

Gustul sublim cat și aroma cafelei sunt rezultatul procesului de prăjire a boabelor de cafea. Imediat după prajire boabele de cafea emană compuși aromatici, într-un proces numit degazare, astfel pierzându-se multă aromă. Măcinarea cafelei accentuează acest proces.

Utilizarea cafelei proaspete și măcinarea boabelor înainte de preparare, este cea mai buna metodă de a obține o cafea savuroasă și aromată. Poți cumpăra cafea proaspăt prăjită și măcinată pentru a o prepara imediat.

Folosește o unitate de măsură

Regula de preparare a cafelei este 2 lingurițe de cafea la o cană de apa. Cu toate că rețeta aceasta poate fi utilizată, uneori nu este suficientă pentru o cafea tare. Diferite sortimente de cafea pot avea diferențe semnificative între dimensiunea bobului și densitate. Ideal este să cântăriți lingurițele de cafea pentru ca o linguriță dintr-o cafea poate cântări mai mult sau mai puțin decât o linguriță din alt sortiment. Folosirea unui cântar, atunci când prepari cafeaua la ibric îți permite să utilizezi exact aceeași cantitate de cafea indiferent de sortimentul ales.

Folosește aceeași cantitate de apă

Raportul dintre cantitatea de apă folosită și cantitatea de cafea, determină cât de puternică sau slabă este băutura preparată. Cu cât pui mai multă cafea, devine mai tare, o cantitate mai mică de cafea face ca băutura să fie mai slabă. Cu toate acestea de unde știi câtă cantitate să folosești? Cel mai bun mod este să faci raportul dintre cantitatea de cafea folosită și cantitatea de apă. Pentru o cafea făcută acasă poți folosi raportul 1:12 (35 grame de cafea, 400ml de apă).

CITESTE:   Ciulama de ciuperci

Cum să faci cafeaua la ibric

Nu e nevoie să servești o cafea bine făcută în centrul orașului. Chiar la tine acasă poți prepara o cafea la ibric mult mai delicioasă. Folosește cafeaua măcinată care îți place. Pune apă în ibric măsurând cu cana cu care urmează să o savurezi. Adaugă două lingurițe cu vârf de cafea și o linguriță de zahăr. Cafeaua se pune la fiert. Atunci când începe să fiarbă se formează o spumă. Adună spuma formată și pune-o în ceașca cu care vei savura cafeaua. Mai lasă la fiert cafeaua până când se mai formează din nou spumă. Adună din nou spuma și mai lasă cafeaua la fiert. Toarnă cafeaua în cană. Astfel veo obține cea mai bună cafea pe care o poți împărți cu prietenii.

administrator
Buletin Info este o publicatie online de comunicate de presa. Creste vizibilitatea afacerii tale in mediul online si urca in clasamentul motoarelor de cautare, publicand advertoriale pe site-ul buletininfo.ro

Articole similare