Cum se folosește betonul în timpul iernii

Cum se folosește betonul în timpul iernii

Poti folosi betonul in constructii pe timpul iernii? Desi nu se considera a fi ideal, este destul de normal ca betonul sa fie utilizat in executarea unor constructii in perioada anotimpului geros si pe temperaturi care scad sub 0 grade.

Insa inainte de a-ti planifica inceperea sau continuarea unui proiect, ar trebui sa tii cont de anumite complicatii de care te poti lovi pentru a fi pregatit si a le rezolva inainte sa iti afecteze munca. Principala problema cu care te vei confrunta in acest anotimp este temperatura scazuta care va ingreuna procesul de pregatire a betonului. Citeste mai jos pentru a vedea de ce se intampla acest lucru si cum poti face fata si duce la bun final proiectul.

Betonul devine solid printr-o reactie chimica numita hidrogenare. Acest proces are loc in moment in care apa se combina cu cimentul si functioneaza cel mai bine atunci cand apa hidrogenata este calda. Temperaturile scazute din timpul iernii incetinesc reactia chimica si, astfel, incetinesc gradul de intarire a cimentului.
Pentru a combate temperaturile scazute si rata scazuta a hidrogenarii, se pot folosi acceleratori chimici. In trecut, calciul era folosit pentru a grabi reactia chimica si a mari viteza cu care cimentul capata forma. Totusi, de-a lungul anilor, acesta s-a dovedit a fi ineficient intrucat calciul cauzeaza coroziune in procesul de consolidare al otelului. Astfel, recomandam folosirea unor acceleratori care nu contin cloruri pentru a proteja consolidarea otelului de coroziune.

Materiale de constructii

Fabricile de beton chiar folosesc apa calda atunci cand amesteca cimentul iarna. Acest lucru, insa, va mari costurile, tinand cont de volumul mare de apa ce trebuie incalzit. Fii pregatit sa modifici bugetul planificat initial.
Paturi izolatoare si radiatoare, sau orice alt echipament de incalzire, pot fi folosite pentru a proteja cimentul de la inghet in momentul in care este turnat. Astfel i se permite procesului termic de hidrogenare sa continue, iar produsul final va fi un beton cat mai puternic.

CITESTE:   Promovare afacere cu publicare de anunturi gratuite

Asadar, raspunsul este da! Poti incepe si duce la bun sfarsit o constructie din beton si pe timpul iernii. Intr-adevar este mai scump, iar timpul de productie va fi mai mare. Cu toate acestea, sunt momente in care continuarea contructiilor pe timpul iernii pot avea sens, daca proiectul este programat sa fie terminat la o anumita data. Acum, insa, stii la ce sa te astepti si te poti pregati din timp pentru a evita orice inconvenient.

administrator
Buletin Info este o publicatie online de comunicate de presa. Creste vizibilitatea afacerii tale in mediul online si urca in clasamentul motoarelor de cautare, publicand advertoriale pe site-ul buletininfo.ro

Articole similare