INGREDIENTE
- aluat pizza – 1150g
- pasta de tomate – 200g
- oregano – 20g
- cascaval – 200g
- rosii – 400g
- creveti – 200g
- carne de pui – 200g
- sunca – 200g
- salam – 200g
- ciuperci conservate – 450g
- ardei rosu si verde – 200g
- mozzarela – 200g
- ulei – 50g
- piper – 10g
- sare – 30g
Proces tehnologic
Ciupercile se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece,si se taie lame. Salamul se curata de membrana si se taie cuburi. Cascavalul si mozzarela se toaca marunt. Sunca se taie cubulete. Crevetii si carnea de pasare se fierb, apoi se taie fasii. Rosiile se oparesc, se cojesc si se taie fasii.
Modul de preparare
Cele 10 forme se ung cu ulei, apoi se aseaza aluatul astfel incat sa acopere si peretii tavii. Se ung uniform blaturile cu pasta de tomate, apoi se presara oregano si cascaval. deasuprea se pun feliile de rosii oparite. Fasiile de ardei se pun in forma de X, rezultand patru sferturi. Pe fiecare sfert se adauga cate un ingredient. Se condimenteaza cu sare si piper, iar deasuprea se resara mozzarela. Se introduc formele la cuptor pentru 15-20 minute.
Preparatul se serveste cald in forma in care s-a copt.