INGREDIENTE
- ardei rosii – 200g
- ardei galbeni – 200g
- ulei de masline – 200ml
- supa de legume – 1600ml
- ceapa- 120g
- orez tip Rizoto – 600g
- dovleac – 350g
- nucsoara – 10g
- vin alb sec – 250ml
- spanac – 380g
- parmezan – 85g
- sare – 30g
- upiper – 2g
Proces tehnologic
Ardeii galbeni se curata de seminte si de cotoare si se taie in bucatele. Ceapa se toaca foarte marunt. Dovleacul se curata de coaja si se rade. Spanacul se curata de codite si se spala. Doi ardei rosii se taie bucatele si doi se taie felii.
Modul de preparare
Ardeii rosii si cei galbeni se aseaza intr-o tava, se stropesc cu ulei, se asezoneaza cu sare si piper si se calesc putin pe foc. Se incalzeste supa de legume pana la punctul de fierbere. Ceapa se caleste intr-o tigaie, timp de 4 minute, pana se inmoaie. Se adauga orezul, dovleacul ras si nucsoara si se mai inabusa totul inca doua minute. Se adauga un polonic de supa si se amesteca pana se absoarbe. Se continua astflel pana se epuizeaza intreaga cantitate de supa, iar orezul s-a inmuiat aproximativ 15 minute. Se pun ardeii pregatiti mai sus in cuptor si se coace compozitia timp de 30 de minute. Se adauga vinul in rizoto si se fierbe totul inca 5 minute. Se adauga amestecand, frunze de spanac si parmezanul si se indeparteaza de pe foc. Se rastoarna aceasta compozitie intr-o alta tava si se coace la cuptor 20 minute.
Servirea
Dupa ce rizoto se raceste, se rastoarna peste stratul de ardei taiati marunt si se acopera cu fasii subtiri de ardei. Se serveste preparatul cu un sos la alegere.